Meet the Locals

Team Rebel werd in 2016 door bewoners van Java-Eiland in Amsterdam gevraagd om te helpen. In hun wijk zou namelijk vier maanden de Fab City Campus plaats vinden. Een evenement met als thema duurzaamheid en circulariteit. Eigenlijk een tentoonstelling van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. De bewoners wilden van de gelegenheid gebruik maken zich te verenigen om ervoor te zorgen dat de campus ook een beetje van hen werd. Ze wilden Fab City verbinden met hun eiland.

Vanuit een knusse bouwkeet op de campus maakten ze vier maanden lang een programma onder de naam Meet the Locals. Ze maakten radio en tv met in de hoofdrol de bewoners van het Oostelijk havengebied.

Daarnaast was er elke dag een nieuw programma in de keet: van theater en muziek maken tot aan discussies over het warmtenet van Nuon waar alle bewoners aan vast zitten. En niet te vergeten elke maandag soep gemaakt door een bewoner uit de buurt. De rol van Team Rebel was het aanhaken van de juiste partijen bij de idee├źn die bewoners hadden voor hun wijk.