Trafohuisje

In de binnenstad van Arnhem staat een trafohuisje van Liander voor de deur van de McDonalds. Omdat de energievraag gestegen is moet dit huisje vervangen worden voor een nog groter huisje. Hierover zijn Liander, de gemeente Arnhem en de McDonalds al een tijdje met elkaar over in gesprek. Maar hoe ze ook wikken en wegen, ze worden het niet eens.

Doordat Team Rebel veel met de gemeente heeft samen gewerkt voor expeditie Coehoorn werd onze hulp ingeschakeld door de gemeente. Samen zijn we nogmaals het gesprek aan gegaan en al snel bleek dat de gezamenlijke oplossing voor het oprapen lag. Het probleem was alleen dat de betrokken partijen moeite hadden met naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Team Rebel heeft geholpen door de rol van mediator op te pakken.

De uiteindelijke oplossing: het trafohuisje komt op een andere plek waar niemand er last van heeft en McDonalds betaalt het geld voor de extra kabels die nodig zijn. Bijkomend voordeel is dat Liander geen tijdelijke trafo neer hoeft zetten en dus veel geld bespaart.