Duurzaam Bellevue

Toen bekend werd dat het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem verbouwd zou worden ontstond het idee om te gaan buurten in eigen buurt. Als je opnieuw gaat kijken naar je eigen gebouw, waarom dan niet ook naar het gebied waarin het gebouw staat? Team Rebel werd gevraagd het gesprek met de buren van Alliander te faciliteren.

Met als belangrijkste vraag welke ideeën er zijn in de buurt? En kunnen we die misschien aan elkaar koppelen. En wat bleek? We hebben super leuke buren die stuk voor stuk met fantastische dingen bezig zijn! Een school vol energieke kids, een kunstopleiding die barst van de creativiteit, een museum vol beelden en verhalen, jonge ondernemers die aan stadslandbouw doen en bewoners die zich verenigen om duurzaam aan de slag te gaan.

Al snel gingen de organisaties bij elkaar wat suiker lenen. Zo stelde de ene organisatie haar parkeerplaats ter beschikking tijdens het weekend voor de bezoekers van een andere buur en werd er kennis uitgewisseld. Gaandeweg ontstond het idee om van de buurt een leukere plek te maken om zo meer bezoekers te trekken. De Alliander-buren zijn daarom samen een gaaf kunstwerk aan het ontwerpen. To be continued…