Sociale Innovatie Spel

Team Rebel gebruikt het Sociale Innovatiespel om groepen te laten ervaren wat Sociale Innovatie is, hoe het werkt en wat de impact ervan kan zijn. Het doel is om deze groep even helemaal mee te nemen in een fictieve buurt via een spel. Het spel is gebaseerd op onze ervaringen en is ontwikkeld in samenwerking met Tom en Stefanie van Kunstlab

Wat heb je nodig?

  • Een groep enthousiaste deelnemers (minimaal 4, geen maximum)
  • 1 spelbegeleider per tafel (ongeveer 4-10 deelnemers per tafel)
  • Het Sociale Innovatiespel, bestaande uit speelbord, kans- en obstakelkaarten (documenten online plaatsen als kan?)
  • Pen en papier voor alle deelnemers

Stap 1: De groep wordt opgedeeld in verschillende tafels. Aan elke tafel zitten twee fictieve buurtteams die samen de wijk Kansenkwartier ingaan. Voor hen op tafel ligt een plattegrond van het Kansenkwartier waarop specifieke kenmerken van de wijk staan. De deelnemers krijgen even de tijd om een wijkscan te maken en een strategie te bedenken: op welke manier ga samen met en vanuit bewoners, organisaties en andere partijen in deze wijk aan de slag? Wat is je verhaal? Wat ga je doen?

Stap 2: Alle groepen krijgen kans- en obstakelkaarten. Op basis van deze nieuwe informatie krijgen de buurtteams tijd om hun strategie en activiteiten aan te passen.

Stap 3: Op deze manier worden op hoog tempo verschillende ronden gespeeld, waarbij iedere groep aan den lijve ondervindt wat de dynamieken van Sociale Innovatie is, en op welke manieren je succesvol te werk kan gaan.

Wil jij ook het Sociale Innovatiespel spelen? Dat kan! Wij geven workshops om in groepen dit spel te spelen. Dit kan binnen een buurtinitiatief, maar is ook handig om collega’s binnen organisaties mee te nemen in een nieuwe manier van samenwerken.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Onze gegevens vind je bij wij.