Spijkerkwartier

In Arnhem ligt de bruisende wijk het Spijkerkwartier. Hier wonen mensen die enorm veel van hun wijk houden en daarom het beste met de buurt en elkaar voorhebben. Ze willen meer samen optrekken, hun wijk schoon houden, veel groen aanplanten, lokaal producten en diensten ruilen en zelf een duurzaam energiesysteem beheren. Ze dromen samen over hoe ze hun wijk zouden willen zien en na het dromen zijn ze nu volop plannen aan het maken.

Om deze dromen sneller te kunnen realiseren zijn de bewoners op zoek gegaan naar mensen die hen hierbij kunnen helpen. Ze zochten specifiek naar mensen bij organisaties die activiteiten hebben die raken aan de te realiseren droom. Door al deze mensen en hun organisaties op een gelijkwaardige manier om zich heen te verzamelen slagen zij erin om met elkaar de juiste dingen te doen in hun buurt.

Team Rebel is op vraag van enkele bewoners aangehaakt. Zij hadden de behoefte aan een vertegenwoordiger van de lokale netbeheerder. Ze zochten iemand die zich vrij door de organisatie kan bewegen, die een breed netwerk achter zich heeft en die de juiste kennis en middelen in kan brengen.

Inmiddels is er in het spijkerkwartier een eigen groenbedrijf, de sociale onderneming het Spijkerbed en wordt er nagedacht over een eigen energienet. Tot op heden denkt en doet Team Rebel mee in het Spijkerkwartier en dragen wij ons steentje bij aan het realiseren van hun dromen.